images/ebgyutt.png
Aurora Borealis

A mesÉkrÕlA szerzők engedélyével Derengő berek világát és lényeit felhasználva a projekt során megtanítjuk a gyerekeknek, illetve a velük dolgozó felnőtteknek a történetekben rejlő stresszoldó és örömszerző hatásokat.

A gyerekek a mesék kezdete előtt kitalálják saját mesehőseiket, akik segítségével részt vesznek majd a kalandokban, mint egy szerepjáték (role-playing game) során. A már jól ismert szerepjáték-rendszerek szabályait tanulmányozva, azokat egyszerűsítve dolgoztuk ki a gyerekek számára is könnyen követhető játékmenetet.

Hogyan zajlik egy kaland?

Kalandnak azokat a meséket nevezzük, amelyeknek csak főbb mérföldköveit szedjük össze, de magát a történetet a gyerekek töltik meg cselekménnyel saját mesehőseiken keresztül. A Tabula Rasa projekt során kifejezetten olyan kanadokat állítottunk össze, amelyek egyes félelmek feloldására tesznek kísérletet.

A mesehősök maguk döntik el a kalandok során, hogyan cselekszenek, hova szeretnének eljutni. Ők alakítják saját párbeszédeiket is. Ezzel a módszerrel egy biztonságos, kitalált világban tudnak szembe nézni félelmeikkel, kísérletezni a lehetséges megoldásokkal.

A m.u.m.u.s.

A mumus meséje egyike a projektben szereplő kalandoknak, illetve meséknek. A kaland során a gyerekek rájönnek az igazságra, hogy az olyan sokáig rettegett mumusok valójában segítő manók, akik azért járkálnak este a gyerekszobában, hogy elpakolják a széjjelhagyott játékokat. Valójában nem is mumusok, hanem m.u.m.u.s.-ok, vagyis Mesés Ujjnyi Manók Utazó Segítsége.

A félelmetesnek hitt árnyék pedig az ujjnyi manók falra vetülő körvonala, ami a véletlen folytán néz ki egy karmos, hatalmas orrú rémségnek.

A kalandok levezetéseként pedig a gyerekek egy cipősdoboz, némi ragasztó és egyéb, könnyen hozzáférhető eszköz segítségével árnyékszínházat építenek, aminek segítségével további tárgyak árnyékát vizsgálhatják meg.


 

Copyright © AuroraB Design by TemplateMonster.com