images/ebgyutt.png
Aurora Borealis

XXI. szÁzad a nyelvtanulÁsbanLegtöbbször egy új nyelv elsajátítása során, még hogyha a kezdeti motviáció adott is, az órák egy idő után monotonná válhatnak, a nyelvtanuló nem érti az egyes témák indokoltságát. A Tabula Rasa proket keretein belül nem egy kezdőtől egészen a felfőfokú szintig átívelő nyelvi oktatási programot dolgoztunk ki, csupán egy 10 leckéből álló nyelvi előkészítőt, amely rövid idő alatt nyújt egy olyan szintű idegen nyelvi ismeretet, amivel a nyelvtanuló szert tesz egy alap önbizalomra az adott idegen nyelvet illetően.

A modul úgy épül fel, hogy a legtöbb európai, illetve latin betűs nyelv esetében használható legyen, pusztán a könyv lefordítása által. Kerettörténetként Bubát, a földönkívülit használtuk, aki ide érkezik a Földre, hogy még az elődje által a Földről írt turista könyvet frissítse. A földetéréskor azonban meghibásodik a nyelvi chipje és rögtön nehézségekkel találja magát szembe. Ám ahogyan figyel és a városban barangol, új segítőkre tesz szert, akik barátokkáis válnak. Az ő kalandjain keresztül ismerkedünk meg az adott idegen nyelvvel.

A nyelvtanulás folyamán a témakörök és a hozzájuk tartozó alapvető nyelvtani, szókincsbeli részek természetes közegben bukkannak fel, így könnyebben tanulhatóvá válnak. Buba olyan helyzeteken esik keresztül, amihez a nyelvtanulók is tudnak kapcsolódni, át tudják érezni a helyzetét.

A nyelvtanulást rövid videóbejátszások és párbeszédek színesítik. Az animálható figurát a projekt végén a gyerekek is felhasználhatják saját rövid animációs történetük elmesélésére a tanult idegen nyelven.

Az animációhoz a figura előre elkészül, egyszerű gesztusokra, száj és kézmozgásra képes, szája a beszélő szájmozgását követve mozog. Mint az alábbi bemutatóban is látható.

A gyerekek a mesék kezdete előtt kitalálják saját mesehőseiket, akik segítségével részt vesznek majd a kalandokban, mint egy szerepjáték (role-playing game) során. A már jól ismert szerepjáték-rendszerek szabályait tanulmányozva, azokat egyszerűsítve dolgoztuk ki a gyerekek számára is könnyen követhető játékmenetet. 

Copyright © AuroraB Design by TemplateMonster.com