mikulÁs

Státusza: aktív
Típusa: gyermekprogram
Kezdése: december 4-6.
Indokoltsága: A gyermekkor feledhetetlen varázslatos alakjai Mikulás és Krampusz. Ezt az érzést szeretnénk erősíteni, illetve személyesebbé tenni a gyerekek számára egy találkozással.

Projektleírás
Mikulásunk december 4-7 között járja a gyeremekotthonokat, kórházakat, családokat. A program 2015-ben ünneplelte 25. évfordulóját, ennek kapcsán az ajándékozás és zenés programok kiegészítéseként, hagyományteremtő jelleggel megrendeztük az első "Uzsonnáz a Mikulással" egész napos rendezvényt, aminek keretein belül a meghívott gyerekek több gyermekotthont képviselve meglátogatták Mikulást az erdei házában, együtt ettek, játszottak, műsort készítettek és küzdöttek a Száncsengő kupáért, amit a legjobb csapat vihetett haza. A vándorkupát minden évben elhozza a címvédő, majd újra és újra összemérik erejüket a játékos sport és egyéb versenyeken a csapatok.Ízelítő néhány helyről, ahova rendszeresen járunk Télapókor:
• Budai Gyermekkórház,
• Zirzen Janka Gyermekotthon,
• Kossuth Lajos Gyermekotthon,
• Cseppkő Utcai Gyermekotthon,
• Sziget Gyermekotthon,
• SZÉRA és még sokan mások.

Projekt hatása(i)
Móka és gondtalan kacagás.

szÜksÉges FORRÁSOK

Programjaink nyitottak minden önkéntes számára, aki betöltötte 14. életévét. Csatlakozni a csapatokhoz többféle módon is lehet (lásd lejjebb).

Rendelkezésre álló eszközök: Főbb jelmezeink már rendelkezésre állnak (Mikulás, 2 Krampusz, 1 Hópehelyke, 5 manó).

Hiányzó eszközök: Mikulás-csomagok szervezése és gyűjtése

Önkéntes munka: A Mikulás program szervezése hónapokkal a rendezvény előtt elkezdődik már, általában augusztusban. Önkénteseink tudnak segíteni a kapcsoalttartásban, előkészítésben, adományszervezésben, illetve a jelmezes szereplőként történő részvételben.

Kapcsolat: Elektronikus formában, telefonon, személyesen

Programfelelős: Sipos Mónika

Pénzbeli adományok: 10400085-50526690-81481014

Közlemény: mikulas

Copyright © AuroraB Design by TemplateMonster.com