KÜLDETÉSÜNK

Az Aurora Borealis alapjai és ötlete 2006-ban fogalmazódott meg először egy budapesti egyetemista gondolataként, aki gyermekotthonokban végzett önkéntes munkája során nekilátott kidolgozni egy komplex oktatási programot, kifejezetten az állami gondoskodásban élők igényeire szabva. 2011-ben, középiskolás és felnőtt önkéntesek bevonásával kezdődött el a program, amit később Nyújtsd a kezedre kereszteltek. A program egyik alappillére a kortárs segítők példamutató viselkedése volt inkább, mintsem a direkt oktatás.

JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

Programjaink nyitottak minden önkéntes számára, aki betöltötte 14. életévét. Az alapítvánnyal történő együttműködés feltétele önkénteseink, partnereink és segítőink részéről az Etikai Kódex elfogadása és betartása.

A jelentkezés menete

Program kiválasztása: önkéntesnek lehet aktív programjainkra (itt), illetve tervezett programjainkra is jelentkezni. A leírások alatt közvetlen e-mail cím található, illetve bármelyik tevékenységünkre közvetlenül tudtok jelentkezni a jelentkezes[kukac]aurorab.eu e-mailcímen keresztül. Egyénileg, csoportosan, osztályoddal, de akár munkatársaiddal együtt is részt tudsz venni programjainkon.

Kapcsolatfelvétel: A jelentkezést követően felvesszük veled a kapcsolatot és megbeszélünk egy személyes találkozót. Középiskolák esetében iskolaidőben egy már tapasztalt önkéntesünk kimegy az intézménybe és bemutatót tart alapítványunk munkájából. Ekkor a helyszínen is lehet jelentkezni.

Felkészítés: Programjaink célcsoportja és felépítése szüksgéssé teszi az önkénteseink felkészítését. Ez egy háromhétvégés, 5 alkalmas szeminárium. Az érintett témakörök:
A szervezet felépítése, működése
A hatékony kommunikáció alapjai
Helyzetgyakorlatok
A programok működése, felépítése
Önkéntesek elvárásai

Személyes elbeszélgetés: A felkészítés végén önkénteseink a programvezetővel, valamint a kuratóriumi tagokkal egy 10-15 perces beszélgetéssel zárják a felkészítést. A beszélgetés célja, hogy szervezetünk visszajelzést kapjon az oktatásról, a tanítottak sikeres elsajátításáról, illetve a még megválaszolatlan kérdésekre választ kapjanak önkénteseink.

Csapatok összeállítása: programjaink során 3-4 fős csoportokban dolgozunk, minden csoporthoz tartozik egy vezető (mentor), akinek az a feladata, hogy segítse, koordinálja a csapat hatékony működését, az alapítvánnyal tartsa a kapcsolatot.

Önkéntes szerződés: Minden önkéntesünkkel önkéntesszerződést írunk alá, melyben pontosan lefektetjük az elvégzendő feladatokat, kötelességeket mindkét fél részéről.

Kapcsolattartás: Havonta tartunk összejöveteleket az egyes programok résztvevőinek, ahol önkénteseink élménybeszámolóikat oszthatják meg egymással, felmerülő problémáikra, ötleteikre találunk megoldást, illetve további képzésekben részesülnek.

Tovább a jelentkezéshez
Amennyiben nem jelenik meg önnek a jelentkezési lap, ide kattintva megtekintheti.
Copyright © AuroraB Design by TemplateMonster.com