images/ebgyutt.png
Aurora Borealis

DerengÕ berek

Státusza: folyamatos
Típusa: kreatív írás, drámapedagógiai foglalkozás
Kezdése: 2013
Indokoltsága: A gyerekek számára a fantázia és a kreatív gondolkodás fejlődéséhez elengedhetetlen a mesék világa. A TV-nézés közben már készen kapják a kicsik a képi anyagot, nem kell a képzelőerejüket használni, míg a felolvasott meséknél saját maguk alakítják ki a fanzázia-világ minden szegletét.

Projektleírás
A Derengő berek egy elképzelt világra írt, többszerzős mesekönyv. A mesekönyvet úgy terveztük meg, hogy óvodáskortól végig tudjuk kísérni a gyerekeket iskolás éveik végéig és mindig újabb történettel, kihívással tudjuk őket szórakoztatni. A mesekönyv érdekessége-különlegessége, hogy egyben foglalkoztató könyv is. Drámapedagógusok állítanak össze minden történethez egy-egy foglalkozást, amit otthon, családi körben vagy akár nagyobb csoportban is le lehet vezényelni. Részletek a készületekről, illetve néhány történet online formában is elérhető: http://derengo-berek.blog.hu/
Az olvasókkal, kicsikkel, nagyokkal, felnőttekkel együtt szeretnénk kialakítani Derengő berek világát, hogy valóban egy közösségi projektté váljon.

 

Projekt hatása(i)
Fejlődik a kreativitás, a fantázia. A gyerekek közelebb kerülhetnek önmaguk és társaik megismeréséhez. A tanárok, pedagógusok számára is könnyen kezelhető, tematikus történetek és foglalkozások időt spórolnak meg a oktatási folyamatra történő felkészüléshez; nem kell a semmiből felépíteni egy-egy foglalkozást.

szÜksÉges FORRÁSOK

Programjaink nyitottak minden önkéntes számára, aki
• szeret történeteket mesélni és ezeket Derengő berekbe is át tudná ültetni
• jó a helyesírása, szókincse
• illusztrálná a meséket
• drámapedagógus, aki a mesék alapján foglalkozásokat írna a történetekhez, különböző korosztályok számára

Rendelkezésre álló eszközök: A mese világa, kidolgozott karakterek, elkészült mesék, tematika, foglalkozásvázlatok

Hiányzó eszközök: A további kötetekhez írók, illusztrátorok, drámapedagógusok

Önkéntes munka: A mesekönyvön dolgozó önkéntesek munkája nagy részben végezhető otthonról, bizonyos időközönként személyes egyeztetéssel, ami az egész stábot érinti. A munka során közösen határozzuk meg az egyes kötetek fő vonulatát, korcsoportját, témáját.

Kapcsolat: Elektronikus formában

Programfelelős: Reichenberger Andrea- lektor és szerkesztő

Pénzbeli adományok: 10400085-50526690-81481014

Közlemény: derengo

Copyright © AuroraB Design by TemplateMonster.com